Илон Мъск прие поканата да посети България, след като се впечатли от Белоградчишките скали - DC news

Илон Мъск прие поканата да посети България, след като се впечатли от Белоградчишките скали

Милиардерът е прил поканата на министъра на туризма Илин Димитров

Милиардерът Илон Мъск е приел поканата на министъра на туризма Илин Димитров и ще посети България. Това стана ясно от пост във Facebook на министър Димитров.

„И… да, в крайна сметка ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове – сговорна дружина, планина повдига (в случая- Мъск довежда)“, написа Илин Димитров, пише „24 часа“.

Припомняме, че служебният министър на туризма  покани Мъск да посети България, след като най-богатият човек в света се впечатли от снимка на български фотограф на Белоградчишките скали.

„Бях сигурен, че това е в Elden Ring“, написа Мъск под снимката.

Министър Димитров му отговори и отправи официална покана:

“Скъпи, Илон, Снимката е от България! Каня Ви да видите това място (Белоградчишките скали). Ние разполагаме с много други уникални забележителности, като една от тях е и най-старото обработено злато в света, което е открито у нас. Елате да ги видите!”.

Илон Мъск направи реклама на Белоградчик и България

Снимката, впечатлила основателя на Tesla и SpaceX, е на българския фотограф Владислав Терзийски. Заснета с дрон, тя показва уникалните скали на Белоградчик и историческата крепост “Калето”, които са един от 100-те национални туристически обекта на България. От началото на тази година мястото е посетено от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

Снимка: terminal3.bg

Подобни статии

Top