Има ли арестувани служители в ДАИ Пловдив?

Корупционни практики довели до спецакцията на ДАНС

Служителите от отдела за издаване на транспортни лицензи в ДАИ Пловдив са арестувани, а работата им се проверява. Това съобщава bTV, позовавайки се на неофициална информация.

Както DCNEWS вече съобщи, ДАНС нахлу тази сутрин в сградата на ДАИ Пловдив и проведе спецакция. Проверяващите не са от пловдивската дирекция на агенцията, а акцията е започнала след сигнал за корупция.

ДАНС удари ДАИ Пловдив

Рушвет, поискан от голяма транспортна фирма е станал причина за разследването, пише TrafficNews. Преди два месеца служител от ръководството на ДАИ е поискал рекордна сума, за да прикрие нарушения, които биха довели до отнемането на лиценза й. Собственикът на компанията е подал сигнал в ДАНС и служители на агенцията са поставили въпросния служител под наблюдение.

Днес сутринта операцията е стартирала с обиски и претърсвания в кабинетите на ръководството на ДАИ в сградата на Автотраспорт на Сточна гара. Разпитани са част от служителите на пловдивската структура.

Журналистическа проверка днес установи, че служители от ръководството на ДАИ не са на работа, а подчинените им нямат информация къде са. Според гл. инспектор Чавдар Стамболов, неговият началник бил извън службата, а самият той посочи, че не е упълномощен да дава информация.

Според друг инспектор директорът на ДАИ Пловдив бил в болнични.

Междувременно шефът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев посочи пред Радио Пловдив, че акцията няма нищо общо с проверките по автошколите в областта, стартирали преди месец и че не е по сигнал на пловдивската полиция. Той допълни, че разследването визира корупционни практики за фиктивно провеждане на шофьорски курсове и изпити и продължава и в момента.

Подобни статии

Top