Има задържан за срутването на къщата в подножието на Младежки хълм в Пловдив

Това е ръководителят на надзора на обекта

Има задържан заради инцидента, при който преди часове част от двуетажна къща в Пловдив се срути, съобщава БНТ, като се позовава на полицията в Пловдив.

По първоначална информация къщата е рухнала заради изкопни работи в съседен парцел, докато един от обитателите е бил в сградата. Пострадали хора няма.

Инвеститорът на обекта е фирма „Коси строй“, а инженер Николай Николов е упражнявал строителен надзор.

Строителното разрешение за работа в парцела, съседен на рухналата къща, е издадено от голяма община в Пловдив. По разказа на живеещите семейства в нея, по време на изкопните работи тя постоянно се е тресяла, но те са го отдавали на факта, че изкопът се укрепвал със специални пилони и въобще не са очаквали подобно развитие на ситуацията.

Двете съседни постройки също застрашени от срутване. На мястото на инцидента веднага пристигнаха инвеститорите, както и представители на общинската администрация.

„Собственици сме на тая къща, синът ми е спал вътре в този момент, в който почват да падат стените и изскочил навън да говори със строителите, обаче те през това време са си отишли. Те са укрепили и си тръгнали след тях започнало да пада“, разказа Димитър Будаков. Синът му Ангел Будаков пък посочи: „Спях и по едно време усещам някакъв силен трус и изскочих навън да видя какво правят тука нали строителите, защото с този голям багер се тресеше къщата. Целият ми живот е вътре, всичко, което имам“.

Според подизпълнителя на обекта Иван Христозов на всички, които живеят в къщата, ще им бъде осигурено жилище, до момента в който бъдат възстановени всички щети. „Ще се постараем в най-кратък срок щетите да бъдат отстранени“, допълни той.

Източник и снимка: БНТ

Подобни статии

Top