Именникът Лазар Марин хвърля патериците!

Крайният бранител на Ботев ще се завърне на терена при подновяването на първенството и в полуфиналите за Купата

Защитникът на Ботев (Пловдив) Лазар Марин ще хвърли двете патерици, с чиято помощ се предвижва след претърпяната операция на коляното.

„Като че ли свикнах с тях, но няма да ми липсват и с удоволствие ще ги захвърля през следващата седмица” заяви за dsport левият краен бранител, който в полунощ ще посрещне Цветница.

Той се контузи през първото полувреме на пловдивското дерби с Локомотив преди два месеца. Последвалият преглед показа скъсана странична връзка на коляното. Юношата на Спартак (Пловдив) трябваше да пропусне остатъка от сезона, но сега може да вземе участие при подновяването на срещите от родния шампионат, когато и да се случи.

Според медицинския щаб на „канарчетата”, Марин може да започне тренировки с по-големи натоварвания в средата на месец май. Въпреки че преминава през тежък период, бранителят е запазил чувството си за хумор:

„Трудно е за всички. Ето, аз утре имам имен ден, но ще го отпразнувам в най-тесен семеен кръг.  Нека всички спазваме мерките за изолация, наложени от оперативния щаб.

Лазар Марин е записал за Ботев (Пловдив) 16 мача, в които е вкарал два гола и е подал за други два през този сезон. С екипа на „жълто-черните” 26-годишният защитник има общо 130 официални срещи.

Подобни статии

Top