Името, което давате на детето, си издава характера ви

Ето как изборът на име за детето ви издава характера ви

Дори и да не сте родител, сигурно сте мислили по въпроса как бихте кръстили детето си и може би сте си избрали някои по-любими имена. А това без да подозирате говори много за вас.

Ето какво означава ако имената, които сте избрали за децата си попадат в някоя от тези категории.

Имена на известни личности

Все повече родители кръщават децата си на любими герои от сериали или известни личности. Тенденцията, която се наложи през последните години набра голяма популярност. Хората, които избират такива имена за децата си, често се считат за хора, които търсят внимание. Имайте предвид, че ако изберете някое име само, защото то е притежание на някоя звезда днес, бъдете сигурни, че след 10 години, когато детето ви е в пубертет, това име няма да е така популярно, тъй като никой няма да си спомня за днешната звезда.

Старинни имен

Родителите, които дават старинни имена на децата си, се считат за консервативни. Но това не трябва да бъде с лошо предзнаменование. В морето от странни имена не е лошо да обърнете поглед към някои хубави позабравени имена. Но ако дадете на детето си име от предците си, би трябвало да следвате т. нар. правило на три поколения.

Уникално име 

Често родителите искат да измислят някое нечувано, напълно ново име. Това понякога се случва като използват вече съществуващо име, което малко адаптират с промяна на една буква, сричка и т.н. Бъдете много внимателни, защото често такива имена се превръщат в голяма пародия. А сигурно не искате един ден на детето ви да му се присмиват заради вашите приумици. Не позволявайте вашето желание за творчество да бъде в тежест на детето ви за цял живот.

Семейни имен

Хората, избиращи имена от тези на членовете на семейството си са сантиментални. Обичаят да вземат името на член от семейството е най-често срещани у нас – особено в миналото. Обърнете внимание обаче и на звучността на името, защото все пак хората няма да знаят за сантименталната му стойност.

Унисекс имена

Имена, които еднакво добре отговарят и за момче и за момиче, са нерядък избор на родителите. Хората, които дават на децата си такива имена, честа са много успешни в работата си. Унисекс имената имат декларативен смисъл, затова се смята, че от части и заради името, детето ще бъде по-успешно в професионален план.

Източник: zajenata.bg

 

Подобни статии

Top