In Memoriam: Отиде си Жорж Ганчев

Починал е дни преди да навърши 80 години

Починал е българският политик, многократно кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок, Жорж Ганчев. Това пише в писмо до медиите режисьорът Живко Боте, съобщава БЛИЦ.

„С голямо прискърбие ви съобщаваме, че днес в 6:30 часа спря да тупти едно голямо българско сърце. След кратко боледуване на 80 годишна възраст ни напусна една от най-ярките фигури от новата история на България Жорж Ганчев. Той остави трайна диря със своето родолюбие, непримиримост, отдаденост и силна любов към хората и Отечеството. През богатия си жизнен път освен с политика като водач на партии и коалиции в няколко български парламента, се занимаваше активно и със спорт, телевизия, бизнес, музика и литература. Познат в почти всички краища на света той допринесе за много ключови партньорства в международната политика и някои важни икономически връзки на България през последните 30 години. Неговото семейство и близки благодарят на всички българи за любовта и доверието през годините“.

„Днес този свят напусна моят кръстник Жорж Ганчев!

Ренесансова, космополитна личност с невероятна култура и енциклопедични познания. В България осмиван и подиграван от секви идиоти, комплексари и продажници (като лицето Славуца), например, Жорж оставя своя ярък подпис в най-новата ни история и незабравими спомени в сърцата на близките си хора.  Ще го изпратим в петък в Света София!“, написа в социалната мрежа и кръщелникът на Жорж Ганчев Стоян Бончев.

1 2

Подобни статии

Top