Индийски уикенд в Пловдив! Градът става сцена на фестивал на индийската култура

По време на фестивала посетителите ще научат как се облича индийско сари

През двата почивни дни от 11.30 до 19.30 часа, един от пловдивските МОЛ-ове ще приюти един пъстър фестивал, който се провежда за първи път в град Пловдив.

„Ароматите на Индия” обещава вкусни индийски вегетариански ястия, традиционни сувенири, козметика, дрехи, ароматни подправки, индийски бира и вино,  музика и танци.

По време на фестивала посетителите ще научат как се облича индийско сари, а момичетата ще могат да си тръгнат нарисувани с екзотичен боди арт с къна. Желаещите да се образоват ще слушат лекции и ще беседват по разнообразни теми за йога, аюрведа, здравословно хранене и управление на стреса.

Гост лектори са Румен Леонидов, д-р Сатян Падора, д-р Сид Кулкарни, д-р Маной, д-р Румяна Дамянова, Стив Сатя, д-р Мона Каушик, Юрий Ковачев. Ще има също демонстрации на йога, индийски танци, катпутли и пясъчна мандала с участието на публиката.

Индия Откриването е на 23 ноември от 11.30 часа, ет.1, над партера, с вокално изпълнение на българския и индийския химни, запалване на свещи, последвано от мантра и индийски танци.

Фестивалът „Ароматите на Индия” се провежда от Българо-индийския технологичен форум „Махатма Ганди” с подкрепата на Община Пловдив, МОЛ „Марково тепе”, Тех парк „Оптела”- Пловдив, Орфей Клуб Уелнес – Пловдив, „Сдружение ресторантьори и хотелиери Тракия”, Пчеларско сдружение „Акация 1899”, Фондация „Девам”, Клуб „Приятели на Индия”, Сатя Намасте, Самсара Аюрведа, Училище за индийски танци „Кая”.

Top