Инфоборса „Бъди войник“ агитира млади хора за работа в армията

Борсата започва в 11.00 ч.

Информационна борса „Бъди войник“ ще се проведе в Карлово днес – 29 септември 2020 г. Борсата е част от основното събитие „Бъди войник“ за гарнизона, което тази година се провежда в Казанлък. В двете събития участва 61-ва Стрямска механизирана бригада.

От 11.00 ч на площад „20 юли“ (до сградата на Община Карлово) ще бъде разположен щанд с информационни материали на Централното военно окръжие (ЦВО). Брошурите представят информация за някои от длъжностите във видовете Въоръжени сили. Експерти от ЦВО ще отговорят на въпросите на тези, които се интересуват от военна кариера.

Посетителите на информационния щанд ще имат възможността да разгледат образци леко стрелково оръжие, които са на въоръжение в 61-ва Стрямска механизирана бригада, представени от военнослужещи от бригадата.

Националната информационна кампания „Бъди войник“ се реализира от Министерството на отбраната за втора поредна година. Нейната цел е да популяризира възможностите за постъпване на служба в Българската армия, вакантните длъжности,условията и начините за кандидатстване, както и да насочи вниманието на младите хора към професионална реализация във Въоръжените сили. Една от основните цели на кампанията е и обогатяването на патриотичното възпитание на подрастващите.

Подобни статии

Top