Информационна среща за кандидатстващите към „Пловдив 2019“

Това е първата от поредица срещи за всички желаещи да кандидатстват по двете нови отворени покани за финансиране на проекти

Фондация „Пловдив 2019“ стартира поредица от информационни срещи за всички желаещи да кандидатстват по двете нови отворени покани за финансиране на проекти. Първата ще се състои в онлайн формат на 1.02.2021 г. от 16.00 до 17.30 часа. В нея ще се включат експерти от фондацията, които ще разясняват с участниците конкретни въпроси и теми по програма „Наследство“ и двете покани, обявени по-рано – „Фестивали и творчески инициативи“ и „Творческият Пловдив“. За целта е необходимо желаещите да последват следния линк, непосредствено преди началото на срещата: http://egov-box.plovdiv.bg и да въведат код: 2162800663.

Припомняме, че срокът за кандидатстване и по двете покани е 15 март 2021 с еднакви критерии за оценка, съобразени с основните ценности и философията на инициативата Европейска столица на културата.

Поканата по направление „Фестивали и творчески инициативи“ разпределя общата сума от 1 милион лева и дава възможност за представяне на мащабни проекти до 200 000 лв. и на малки проекти до 10 000 лв. В направлението могат да се включат всички желаещи организации и артисти от България и чужбина.

Поканата по направление „Творческият Пловдив“ е насочена към активирането на творческия потенциал на града и осъществяване на събития през тази и следващата година от организации, които са базирани в Пловдив. По нея се разпределят общо 500 000 лв. Кандидатите от Пловдив могат да участват и по първото направление „Фестивали и творчески инициативи“.

Следващите информационни срещи са предвидени за индивидуални обсъждания по конкретни въпроси, свързани с идеи и проекти. За целта всеки желаещ може да заяви до 20 февруари на имейлите legacy@plovdiv2019.eu  и legacy_plovdiv@plovdiv2019.eu своя индивидуална онлайн среща.

Заинтересованите могат да се запонаят с условията на следните линкове: ТУК и ТУК и да следят за актуални въпроси в сайта на фондацията, както и събитието, посветено на Отворените покани, в социалните мрежи.

Подобни статии

Top