Ингмар Бергман, над 20 филма и 4 прожекции с гости на CineLibri в Пловдив

Филмът е български и част от трите документални филма във Cinelibri – сред които също „Червено, твърде червено“, с който фестивалът се открива, както и приключенският „Да се изгубиш нарочно“, чиито екип ще пристигне за среща с пловдивчани на 19 октомври.

Фестивалът включва още няколко български заглавия. Това са „Аз съм ти, Адриана“, „Извън пътя“ и 8‘19‘‘, базирани на литературни творби. Вълнуващи ще бъдат и срещите с чуждестранните гости.

На 15 октомври в Пловдив пристига най-добрият холандски писател Херман Кох. Той ще се срещне с пловдивчани по време на прожекцията на италианската версия на филма „Вечерята“.

Един от специалните гости тази година е и Дрор Мишани – писателят, който създаде майсторския трилър „Липсващото досие“. В негово присъствие ще можете да гледате филма с участието на Венсан Касел и Ромен Гари. Срещата ще се състои на 19 октомври в 18:00

Последната среща от фестивала е гостуване на екипа на „най-нежния български филм“ „Безкрайната градина“ под режисурата на Галин Стоев. Част от звездния екип ще се срещне със зрителите на 24 октомври, от 19:00 ч.

 

1 2

Top