Инициативата „Деца боядисват яйца за деца“ в подкрепа на децата с диабет - DC news

Инициативата „Деца боядисват яйца за деца“ в подкрепа на децата с диабет

Боядисаните от децата яйца ще бъдат бъдат дарени на детските отделения по диабет

След 2-годишно прекъсване Националната асоциация на децата и младите хора с диабет отново организира инициативата „Деца боядисват яйца за деца“.

«Скъпи „малки и големи захарчета“, поради пандемичната обстановка през 2020 и 2021 година не успяхме да бъдем заедно и да отбележим светлите християнски празници. На Велики четвъртък каним вас, както и всички наши приятели, на традицинното ни боядисване на яйца. Ще се съберем, за да продължим традицията», споделя председателят на Асоциацията Елисавета Котова.

Тази година инициативата ще се проведе в храм «Св. Възнесение Господне», където деца от асоциацията от цялата страна ще боядисват яйца с благословението на Пловдивския митрополит Николай.

„В годините назад имахме благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай да боядисваме яйца на Велики четвъртък в няколко православни храма на територията на Пловдив – „Св. Богородица“, „Св. Мина“, „Св. Климент Охридски“, както и в манастир „Св. Георги“ в с. Белащица и сме безкрайно благодарни. Винаги сме били посрещани сърдечно, с християнска добродетелност, с примери и послания за вяра, надежда и любов от Пловдивската митрополия и сме щастливи, че наши домакини ще бъдат свещеноиконом Васил Кашоров и отец Георги“, посочи Елисавета Котова.

Тя уточни, че събитието ще се състои от 12 часа в уютната атмосфера на православната църква, където повече от година се провежда неделно училище по вероучение.

Боядисаните от децата яйца, козунаци и великденски сладки и благословени от свещениците ще бъдат бъдат дарени на детските отделения по диабет към УМБАЛ „Св. Георги“ и МБАЛ „Медлайн“, както и на деца в нужда.

 

Подобни статии

Top