Инициативата „Дни на здравето” идва в Пловдивско

Наети медицински екипи ще измерват безплатно кръвната захар и кръвното налягане

17 населени места в Пловдивска област са включени в кампанията „Дни на здравето”. Тя започва от днес и ще продължи до 5 септември. Инициативата ще се проведе в общо  157 населени места в  цялата страна.

В Пловдивска област кампанията ще бъде  от 30 август до 4 септември. В рамките на шест дни  наети медицински екипи ще измерват безплатно кръвната захар и кръвното налягане на всички, които искат да се информират за своето състояние.

Целта на инициативата е по-възрастното население да получи възможност за профилактична проверка на своето здраве, без да се налага да пътува и да губи средства за изследвания и посещения на лечебни заведения, които често са отдалечени от местата, където живее.

Освен това по този начин се подпомага превенцията на населението, известно е, че жителите на малките градове и села не изследват редовно кръвната си захар и не проследяват кръвното си налягане.

Повечето от тях разчитат на самолечението. Затова медицинските специалисти на място ще дават препоръки и съвети на хората.

Top