Инициативата „Ние сме тук” показва таланта на младите в Асеновград

Нова платформа подпомага талантливи младежи

Нова инициатива, свързана с младите хора тръгва в Асеновград. „Ние сме тук” е платформа за споделяне на идеи и подпомагане на тяхното развитие, изразяване на таланти и взаимопомощ между поколенията.

„Искаме да дадем на младежите основа, с която те да разгърнат таланта си. В „Ние сме тук” те ще бъдат на преден план, а приоритет ще имат иновативни и различни концепции, с качество на съдържанието”, споделят инициаторите на платформата.

Първото събитие от поредицата „Ние сме тук” вече се реализира.

Млади фотографи събраха фотосите си в изложба , която показва човешки емоции, красотата на природата, а трети ни запознават с непознати кътчета от България.

Автори на експозицията са петима студенти и ученици от Математическата  гимназия в Пловдив, които са изразили уменията си на фотографи в общо 40 снимки.

„За експозицията не е зададена тема. Всеки от авторите е решил индивидуално какво да представи”, обясниха организаторите. „ Колкото повече  разглеждаме фотографиите, толкова повече  виждаме света на всеки един от тях – техния свят, на младите. А той, оказа се, не е по-различен от нашия. Нито от този, който е бил преди нас. Просто техният поглед е различен. Само погледът, светът е същият.“

Вече се подготвя и второ събитие от поредицата „Ние сме тук”. То ще бъде свързано със сериозна научна работа, а авторите ще покажат, че изучаването на сериозни академични дисциплини може да бъде и забавно.

Подобни статии

Top