Инициативата „The Ball“ пристига под тепетата

Инициативата „The Ball” (Топката) е футболният еквивалент на олимпийския огън и пътува също като него през множество страни като символ на играта, която обединява хората по света.

Българският партньор на инициативата е София Филм Фест, който през март показа избрани футболни филми, за да запознае аудиторията с проекта и неговите каузи.

Гостуването на Топката в България ще мине и през Пловдив, където основен партньор на инициативата е Фондация Пловдив 2019.

Студенти от Холандия представиха пет проекта за реклама на „Пловдив 2019“

На 6 и 7 май The Ball ще обиколи ключови забележителности из града – Европейска столица на културата 2019 – ше погледне от високо през тепето с паметника на Альоша, ще премине през емблематичната сграда на Кино Космос, Тютюневия град и квартала на творческите индустрии – Капана, ще стигне до река Марица и остров Адата и ще се включи в едно динамично събитие в кв. Столипиново.

Топката влиза като пряк участник в събитието по проекта „Пловдив Заедно: премахване на гетата и границите в кв. Столипиново“, който е част от официалната програма на Пловдив 2019.

Асеновгард се включва ЕСК със сватбите и българската шевица

Детските футболни отбори, с които Сдружение Столипининово 21 век, Европа – Пловдив провежда ежеседмични тренировки по футбол, ще участват в специален футболен уъркшоп посветен на феърплей играта. Програмата на спортното събитие ще продължи със състезания и награждаване на победителите.

The Ball носи посланието „Една топка, един свят” и насърчава инициативи, които утвърждават европейските ценности, подпомагат ощетени общности, образоват и дават достъп до култура и спорт на деца и младежи, хора с ограничени ресурси и възможности, бежанци, представители на групи, жертви на расизъм, стигматизация, омраза.

Нейни посланици са редица известни личности, измежду които и треньорът на ФК Ливърпул – Юрген Клоп.

Неправителствената организация Spirit of Football организира и провежда инициативата от 2002 г. като през 2018 г. пътешествието започва от Лондон и минава през Европа, Балканите, Близкия изток и завършва при откриващата церемония на Световното първенство в Русия.

Държавите, през които ще мине The Ball са: Англия, Белгия, Германия, Австрия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, България, Косово, Гърция, Турция, Йордания, Ливан, Турция, Грузия и Русия.

Подобни статии

Top