Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящия вот

Това каза днес вицепрезидентът Илияна Йотова в Свищов

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това обяви днес вицепрезидентът Йотова по време на официално посещение в Свищов. По думите й в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цветът на България.

„Днес започваме конструирането на комитета. Той ще бъде обявен съвсем скоро, защото спазваме и съответните срокове, дадени от ЦИК. Ще видите, че там ще има хора от най-различни политически цветове“, заяви Йотова.

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. По думите й той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация.

„Струва ми се, от първите заявки, че по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията „Франция напред“ на г-н Макрон. Прилича и на програмата на „Граждани в Испания“ – това също е центристка партия. Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър“, коментира тя.

Подобни статии

Top