Инна Ефтимова на полуфинал на 200 м в Берлин

Момчил Караилиев се отказа заради контузия, днес очакваме медали от Ивет Лалова, Мирела Демирева и Габриела Петрова

Инна Ефтимова участва в предаварителните серии на 200 м и се класира за полуфиналите на Европейското първенство в Берлин. Ефтимова се класира четвърта в трета серия и влезе в полуфинала по време.

Лаура Мюлер (Германия) бе най-бърза в тези серии с 23.06, а най-добрите от европейската ранглиста за сезона, сред които и Ивет Лалова-Колио, се класираха директно за полуфиналите от 20:48 часа българско време.

Инна Ефтимова бяга с лека контузия.

„Имам контузия, но точно на тези състезания се вижда кой е борец и съм щастлива, че продължавам напред. Имам малко несигурност в бягането си, защото още не се знае със сигурност каква е контузията. Ще дам всичко от себе си в полуфинала.“

Инна спечели балканските титли на 100 м и 200 м на шампионата в Стара Загора на 20 и 21 юли и бяга 23.11 в по-дългия спринт.

Момчил Караилиев, който трябваше да участва в квалификацията на троен скок, се отказа веднага след загрявката. Причината бе контузия и силна болка в ребрата. 36-годишният Караилиев сподели за здравословния си проблем пред българските медии:

„Имам остри болки в ребрата, които не ми позволяват да скачам. Направих една контузия преди две седмици на тренировка и оттогава взимам хапчета, болкоуспокояващи и дори чакракчии. Лекувах се при няколко доктори, пробвах всичко. До последния момент не знаех дали да дойда. Решението беше трудно, но сега в загряваката за квалификациите болката като рязане с нож и нямаше как да скачам.

Сега си давам пълна почивка и може би ще направи солни бани в Бургас и пак от септември започвам отново подготовка. Иначе стадионът тук е супер. През 2009-а година тук участвах във финал на световно първенство и сега бях в настроение за състезание, ако не беше тази контузия.

Тройният скок е най-голямата ми любов, което няма никога да ми омръзне. Ще продължавам да тренирам докато мога.“

На 21 юли Караилиев стана вицешампион на балканския шампионат в Стара Загора с 16.56. Възпитаникът на треньора Атанас Иванов бе Атлет на България през 2005-а и 2009-а година.

Днес очакваме отлично представяне и медали от други две българки – Мирела Демирева в скока на височина и Габриела Петрова на троен скок.

Подобни статии

Top