Intelligent Music Project и Рони Ромеро излизат на Античния тази вечер с нов албум - DC news

Intelligent Music Project и Рони Ромеро излизат на Античния тази вечер с нов албум

Седмият албум на Intelligent Music Project поставя началото на нов творчески цикъл

За трето поредно лято българската група Intelligent Music Project, предвождана от своя фронтмен Рони Ромеро („Рейнбоу”), ще зарадва феновете на рок музиката с впечатляващи концерти в най-големите български градове. Там музикантите ще представят излезлия преди броени дни седми албум на групата Unconditioned.

Турнето на Intelligent Music Project и звездата на легендарната група „Рейнбоу” Рони Ромеро стартира днес – 17 август, в Античния театър в Пловдив и продължава на 31 август в Стара Загора, на 3 и 4 септември във Варна и Бургас, на 9 септември в София (Sofia Summer Fest), на 20 и 24 септември в Русе и Букурещ.

„С всяка изминала година и групата, и шоуто, което представяме, се усъвършенстват. И сега ще е така. Подготвили сме ударно двучасово рок представление, което няма да остави никого безразличен – още по-добър звук, ефектно светлинно шоу, мултимедия и страхотни музиканти, които нямат търпение да се качат отново заедно на сцената“, заяви продуцентът и създател на групата д-р Милен Врабевски.

Бандата ще излезе в традиционния си състав – Стоян Янкулов-Стунджи на барабаните, Бисер Иванов на китарата, Славин Славчев, Лина Никол и Боби Косатката като беквокалисти, Самуел Ефтимов на пианото, Иво Стефанов на клавира, Димитър Сираков на бас китарата и, разбира се, Рони Ромеро като основен вокалист.

Unconditioned не е албум на равносметки. Това е материал, от който лъха увереност, че нищо ценно не е изгубено по време на естествената еволюция на Intelligent Music Project.

Последователността в развитието на проекта вероятно е сред най-основните причини за сериозната творческа плодовитост – седем албум в рамките на само едно десетилетие. През това време Intelligent Music Project изгради свой отличителен стил, според който музикалната част е построена върху предварително заключени концепции за живота, надеждата и човешката природа.

Новият материал в Unconditioned поддържа същата линия, подкрепена от изпълненията на музиканти като Карл Сентанс („Назарет”), Славин Славчев, Лина Никол и Борислав Мудолов-Косатката като беквокалисти, Иво Стефанов – клавир, Бисер Иванов – китара, Димитър Сираков – бас китара, Самуел Ефтимов – пиано. Огромно значение за класата на албума е изиграло и завръщането на Саймън Филипс (ТОТО) като продуцент и барабанист.

Но Unconditioned със сигурност е по-специален за фронтмена  Рони Ромеро. Тук той за пръв път се изявява и като съавтор и текстописец за Intelligent Music Project, написвайки лириките за две от песните и участвайки в създаването им заедно с Бисер и Иво.

Логично откриващото парче в Unconditioned е песента Intention, с която групата се представи на Евровизия и чиито послания вече добре познавате. Но в новия албум определено може да се забележи отчетливо втвърдяване на звука в песни като Blue Morning например – сигурен радиохит с впечатляващо соло. Blue Morning е мелодичен рок, зареден с необходимата страст  за постоянно преоткриване на човека във всеки от нас.

Другата песен с толкова жар е And Stars Never Fall, която вероятно е една от най- оптимистичните песни, създавани напоследък в българската музика.

Wait for the Night е триумфално парче, в което публиката ще има запазени моменти за припяване.

Сред всички 13 песни в албума Madness се отличава с богатия си аранжимент и толкова много заложени идеи, че тази песен сама по себе си е албум.

Наличието на откриващ и закриващ инструментал в Unconditioned, дело на д-р Врабевски, Бисер и Иво, пък дава възможност на музикантите да разгърнат напълно своя музикален потенциал. Така заключителното Finale Grande завършва албума с апломб – това е точката, която ознаменува добре свършената работа.

10 години по-късно може да се каже, че Intelligent Music Project e един от много малкото български проекти, чието творчество не е самоцелно. Положителните послания, съчетани с професионализъм и опит, придават необходимата дълбочина, без която проектът би рухнал под тежестта на собствените си претенции. Самият факт, че десетилетие по-късно това не се е случило, говори сам за себе си./„24 часа“

Подобни статии

Top