Интермитентно гладуване по схемата 16:8 помага да свалим излишните килограми

Време за море и интермитентно гладуване

Към края на зимата всички започваме да мислим за плажа и непостигнатите ни новогодишни цели за супер плажно тяло. Напоследък летата се дълги и май септември е най-приятният месец за море.

Така че разгарът на жегата също е доста подходящо време за оформяне на желаното тяло. Още повече, че жегата има подтискащ ефект върху апетита и е добре да използваме това.

Защото неприятната, но безспорна истина е, че отслабването иска глад. Има обаче някои ‘по-интелигентни’ видове гладуване от обичайните диети с ограничен калориен прием дни наред, обяснява ендокринологът д-р Ваня Александрова.

 

Основният проблем със свалянето на килограми с глад е, че метаболизмът е много ‘хитро’ нещо, което трудно може да бъде ‘излъгано’ и всеки твърде ограничителен режим води до влизане в режим на пестене, който проваля усилията ни.

Интермитентното гладуване /Intermittent Fasting, Fasting Mimicking Diet/ напоследък е доста обсъждана тема, включително и на такива сериозни научни събития като последния конгрес на Американската Диабетна Асоциация в Сан Франциско. Защото знаем, че ние сме това, което ядем. Следователно темата е изключително важна.

Какво представлява интермитентното гладуване?

Като всички успешни планове това не е просто диета, а начин на живот, дори начин на мислене.

1 2 3 4

Подобни статии

Top