Интернационален е бил съставът на групата, произвеждала нелегалните цигари край Труд

На място са били открити цигари за над 2 млн. лв.

Четирима българи, 7 украинци и един молдовец са членовете на организираната престъпна група, която е произвеждала контрабандни цигари от портфолиото на „Филип Морис“ в две нелегални фабрики край Пловдив. Това съобщи прокуратурата днес, пише БЛИЦ.

Припомняме, че групата беше задържана при специализирана полицейска операция. 12-те мъже са арестувани за съхранение и разпространение на нелегални стоки без бандерол и акциз.

Срещу всички 12 души Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения за участие в организирана престъпна група във връзка с нелегалните тютюневи изделия, като се очаква да им бъде поискана мярка за постоянен арест.

Извършени са действия по  претърсване на 8 адреса, три автомобила и едно ремарке, обясни прокурор Сийка Милева на съвместен брифинг на Специализираната прокуратура, ГДБОП и Агенция „Митници“. В ремаркето, което е било на паркинг в Пловдив, са открити 960 готови мастърбокса цигари без бандерол, които възлизат на около 3,6 милиона лева.

Припомняме, че основната фабрика се намира в землището на  село Труд.

При проверката в нея е установено, че на модерна поточна линия, в минута са произвеждани 2 хиляди цигари.

На място са били открити 640 мастербокса готова продукция. Стойността на намерената продукция е над 2 миллиона лева.  Членовете   на групата са произвеждали до 200 мастербокса на ден.

Фабриката представлявала модерен завод с огромен производствен цикъл. В нея имаро спални и фитнес, като работниците не са излизали навън, за да не будят подозрения, обясниха от прокуратурата. Работниците изготвяли списък с необходимите им хранителни продукти, който пъхали под вратата, за да нямат контакт с хора отвън. Те били снабдявани с храна от роднина на един от членовете на групата. В банята е открит и таен тунел с формата на тръба, през който работниците са излизали навън при евентуална проверка на МВР.

По време на акцията на службите вчера на място пристигна и премиерът Бойко Борисов, за да се запознае със ситуацията.

Две фабрики за нелегални цигари разбиха край Пловдив, Борисов пристигна спешно

1 2

Подобни статии

Top