Инж. Койчо Русев е загиналият в тежката катастрофа в Марково - DC news

Инж. Койчо Русев е загиналият в тежката катастрофа в Марково

Председателят на Националната транспортна камара е шофирал автомобила

Председателят на Националната транспортна камара инж. Койчо Русев е загиналият при катастрофата, която стана в пловдивското село Марково. Това съобщиха от дружеството, като публикуваха съобщение за кончината на Русев, който е и негов учредител.

По-рано от полицията в Пловдив съобщиха, че шофьор на 76 години е загинал при тежко ПТП около 10 часа в четвъртък сутрин. При спускане от стръмна улица автомобилът, който е управляван от инж. Русев се блъснал в масивна ограда на частен имот.

Катастрофа със смъртен случай в Марково

Той е починал на място, а спътникът му, на 39 години, е откаран в болница, с опасност за живота.

„Загубихме отличен професионалист, активен съмишленик, истински приятел с чисто сърце, винаги готов да бъде рамо до рамо в битка. Казват, че няма незаменими хора, но има незабравими. Такъв ще остане за нас инж. Койчо Русев!“, пишат неговите колеги от Националната транспортна камара.

Инж. Койчо Ресив е роден в ямболското с. Зорница през 1946 г. Завършил е Техническия университет – София, специалност „Двигатели с вътрешно горене и автомобили“, както и Университета по национално и световно стопанство – София, специалност „Икономика на автотранспорта“.

Създател е на Български транспортен холдинг АД и досега е Председател на Надзорния съвет на дружеството. Носител е на Орден „Народна република България“ – І степен, както и на много други отличия.

Източник: DarikNews

Подобни статии

Top