Инженер от EVN бе открит да виси на стълб, поразен от волтова дъга

Служителят е от Пазарджик

Служител на EVN в Пазарджик е намерен мъртъв снощи край село Величково, съобщиха за DCNEWS от пресцентъра на полицията в Пазарджик.

Около 20 ч. на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в землището на село Величково от електрически стълб на далекопровод 20 киловолта от мрежата за средно напрежение, виси мъж.

На място били изпратени веднага екипи на пожарната, спешна помощ и РУ-Пазарджик. Те свалили тялото и установили, че мъжът е мъртъв.

Оказало се, че това е Николай Н. от Пазарджик. Той бил на около 41-42 години, семеен и бил електроинженер в EVN. Той е бил поразен от волтова дъга.

Снощи той не е бил на работа, а на мястото не е имало авария, за да се налага да се качва на стълба, така че не става дума за трудова злополука, уточниха от EVN България за DCNEWS.

По данни на полицията вероятно става дума за самоубийство, въпреки че мъжът не е оставил предсмъртно писмо, а и няма информация за причини, които да го доведат до фаталното решение. Според запознати той е бил и дългогодишен служител на енергийното дружество.

Тепърва полицията ще изяснява в рамките на досъдебно производство какво е правил на стълба. Назначена е аутопсия, която ще изясни причината за смъртта.

Снимката е илюстративна: Vesti

Подобни статии

Top