Иран изстреля балистични ракети по базите на САЩ в Ирак тази нощ

Започна ли войната?

Повече от дузина балистични ракети изстреля Иран срещу военните сили на САЩ и коалиционните им партньори в Ирак. Това съобщи руската агенция ТАСС. Официалният представител на Пентагона Джонатан Хофман е заявил, че това е станало около 17.30 ч. американско време на източното крайбрежие (0:30 ч. българско време – б.р.).

По информация на телевизионната компания ABC, която се позовава на източник от американската администрация, в резултат на ракетния удар е пострадал американски обект в околностите на град Ербил в северен Ирак, а също авиобазанат Айн ал Асад в западната част на страната.

Списание Newsweek пък се позова на източници от иракското разузнаване и съобщи, че ударът по двете използвани от САЩ бази в Ирак е  бил нанесен както с балистични, така и крилати ракети.

Тв каналът Al Hadath съобщи, че в резултат на ракетния обстрел на авиобазата Айн ал Асад са унищожени няколко американски самолети.

По информация на  CNN, при удара са пострадали няколко иракчани. Според  тв канала Sky News Arabia е загинал иракски офиер и петима са били ранени. По данни на Reuters в резултат на ракетната атака са загинали 80 души.

Какво знаем за операцията на Иран?

По данни на тв канала Press TV, Корпусът на бойците на ислямската революция (елитните части на войските на Иран) е съобщил, че ракетният удар по американската авиобаза Айн ал Асад е нанесен в отговор на убийството на генерал Касим Сулеймани. 

1 2

Подобни статии

Top