Ирина Джундрина от Раковски ще представя младежката общност в Рим

От 19 до 24 март 2018 г.,

Генералният секретариат на Синода на Епископите свика предсинодална среща на която са поканени младежи от различни части на света. Това съобщи папа Франциск по време на генерална аудиенция на площад „Свети Петър“.

В събитието участие ще вземат както млади католици, така и младежи от различни християнски деноминации и други религии, но също и невярващи, уточни още папат.

Ирина Джундрина от Раковски ще бъде представител на българската младежка общност на предсинодалната среща в Рим.

Тази инициативата е в рамките на подготовката на предстоящата Генерална асамблея на Синода на Епископите, чиято тема ще бъде „Младите, вярата и разпознаването на призванието“ и ще се проведе през октомври 2018, допълни още Главата на римокатолическата църква.

„С това, Църквата иска да се вслуша в гласа, чувствителността и вярата, но също и в съмненията и критиките на младежите“, каза още папа Франциск и допълни, че заключенията от срещата през март ще бъдат предадени на синодалните отци.

Датата за срещата е избрана, за да позволи на участниците да присъстват, на 25 март, на литургията за Връбница, която папата ще предстоятелства на площад „Свети Петър“ по повод Световния младежки ден 2018 на тема „Не бой се, Мария, защото ти намери благодат у Бога“ (Лк. 1, 30).

Подобни статии

Top