Искаме летището от държавата, поскъпва служебният абонамент за паркиране,

Поскъпването ще е между 50 и 68%

Служебният абонамент за паркиране в Пловдив да поскъпне между 50 и 68%, ще решават днес на последната преди лятната ваканция сесия общинските съветници. Поскъпването ще засегне най-много обектите в крайните квартали извън центъра на Пловдив.

За първа зона цената ще се вдигне на 150 лева на месец вместо досегашните 96, за втора и трета зона абонаментът става 90 лева вместо досегашните 60. За четвърта зона цената скача на 60 лева месечно вместо 36 лева.

От „Съюз за Пловдив“ се обявиха против

Точката, която е сред най-важните в дневния ред, няма да бъде подкрепена от „Съюз за Пловдив“. Оттам се обявиха против поредния ценови удар, подготвен от Общината в новата Наредба за местните такси и цени на услуги.

Според съветниците от „Съюз за Пловдив“ с новия ценови шок представителите на дребния бизнес ще трябва да плащат вече по 200 лева на месец вместо досегашните 120, ако търговският обект се намира в централната градска част. Промяната ще засегне най-сериозно офиси и магазини, които са извън синята зона, твърди лидерът на партията Дани Каназирева.

Трима актьори с Почетен знак на Пловдив

На сесията ще бъдат удостоени с Почетен знак на Пловдив трима заслужили деятели на културата. Това са пловдивските актьори Стефан Попов, Марин Младенов и Стоян Сърданов. Освен заслугите им за пловдивската култура и тримата тази година празнуват 70-годишен юбилей.

Съветниците ще отпуснат парично дарение в размер на 20 хиляди лева на Сдружение „Хайдути“, с което ще финансират филма на сдружението „Смутни времена“. Филмът разказва за обичаите и бита на българите през т.нар. Кърджалийско време – втората половина на XVІІІ и началото на ХІХ век.

Съветниците ще решават също и за това дали да бъде съборен Партийния дом и да се изгради нова сграда за Дом на пловдивската опера или да се ремонтира сегашната сграда.

Тотев: Изборът на дом за пловдивската опера е политическо решение (ВИДЕО)

На сесията отново ще бъде гласувана промяна на ПУП на улиците „Гладстон“ и „Преслав“ за галерията на пловдивските художници. Подобна промяна бе гласувана на предишното заседание на Общинския съвет.

Ще бъде поискана и собствеността на Летище „Пловдив“ от държавата. Ако това стане, общината  ще получи 220 882 акции държавен дял.

Подобни статии

Top