Искат извънредна сесия за фондация „Пловдив 2019“, не се справяла добре

Кметът обяви, че ще внесе предложение за отделна точка, за обсъждане на работата на фондацията

Извънредна сесия за работата на фондация „Пловдив 2019“ поиска лидерът на групата на социалистите в Общинския съвет Николай Радев. Това стана по време на обсъждането на отчета за изпълнение на годишната програма за развитие на туризма и приемането на програмата за тази година.

„Г-н Тотев, Управителният съвет на фондацията категорично не се справя добре!  В Пловдив няма никакви събития.  Има спад в нощувките в пловдивските хотели. За мен спадът е от лошата реклама, която се прави на Пловдив„, посочи Радев и обяви, че за това е виновна общинската фондация.

„Да наистина липсва информация колко са настанените в града по хотели и бази. Нямаме система, от която да се разбира колко са туристите, това е истината“, призна кметът и добави, че се чака единната система за туристическа информация, която подготвя държавата. Градоначалникът обаче допълни, че ръстът на хората, посещаващи музеите е добър.

„Г-н кмете, това, че на вас ви харесва това, което се случва в момента нас ни притеснява. Чудесно е, че ръстът на хората, които посещават музеите е добър, но защо нямаме участие в изложенията в пловдивския панаир?“, запита пак Радев.

„Къде да участва община Пловдив не се определя от кмета и зам.-кмета, а се определя от Консултативния съвет по туризъм на общината“, посочи Тотев. След което покани съветниците на конференция за  културата на 7 март, на която ще се обсъжда и как ще се ползват базите на културните институции.

След този спор съветникът от ГЕРБ Веселин Маневски заяви, че не било вярно, че Пловдив не се развива.

Той подчерта, че за театралните представления и културните институти в Пловдив няма билети. „Не говорете лошо за Пловдив. Пловдив се развива добре, показват го данните. Това, че хотелиерите  нямат данни колко хора ги посещават, не значи, че градът не се развива добре“, категоричен беше Маневски.

Кметът го подкрепи и обясни, че самият той не е успял да си вземе билет за представлението „Мария от Буенос Айрес“ на пловдивската опера. „В Пловдив концертните и театралните зали са пълни“, обясни той.

1 2

Подобни статии

Top