Искат постоянен арест за Личкана и Петър Петров заради 8-те килограма марихуана

Бизнесменът казал на адвоката си, че не знаел за марихуаната в саковете

Известният в ъндърграунда пловдивски бизнесмен Ангел Личканов – Личкана, който се счита за наследник на разстреляните босове на ВИС 2 – братята Васил и Жоро Илиеви, е бил на 20-ти април случайно на мястото на престъплението, съобщава БЛИЦ, като цитира адвоката му Стоян Донков.  По думите му в деня, когато Личкана и съучастникът му Петър Петров са арестувани, клиентът му е бил в Първомай, откъдето е родом.

Той ходел редовно в градчето, за да носи храна и лекарства на своя възрастна и самотна леля. После се видял с Петров, с когото се познавали отдавна, седнали да играят карти. В един момент Петров помолил Личкана до го закара до хасковското село Маточина, казал, че трябвало да вземе някакъв багаж, обясни още адвокат Донков. Когато стигнали там, взели багажа, а на връщане били спрени от полиция. В саковете имало над 8,4 кг марихуана.

Личкана арестуван в Хасковско с близо 8,5 кг марихуана

Според адвокат Донков клиентът му изобщо не е знаел какво превозва, иначе е нямало да тръгне.

По информация на БЛИЦ Петър Петров и друг път се е занимавал с подобна незаконна дейност. Двамата са обвинени в опит да пренесат през границата ни в Турция високорискови наркотични вещества, като според прокуратурата са хванати на зелена граница. Заплашени са от затвор от 10 до 15 години.

Личкана и Петров са в ареста, предстои утре Хасковският съд да гледа мерките им за неотклонение, като прокуратурата иска постоянен арест за двамата.

Подобни статии

Top