Искат постоянен арест за плантаторите на марихуана от Скутаре

Четиримата арестувани за отглеждане на марихуана

при мащабната акция в пловдивското село Скутаре в понеделник, са задържани за 72 часа в Пловдив, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура под тепетата. Мъжете са на възраст от 24 до 47 години и магистратите са им повдигнали обвинение за извършени в съучастие престъпления.

Дилърите, бяха спипани на 12.02.2018 г., след проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, специализирана операция на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Пловдив, за отглеждане на конопени растения и за държане, с цел разпространение, на марихуана. Инициалите им са П.К., на 32 г., Т.Ц., на 24 г., Н.Ц., на 46 г. и Г.Д., на 47 г. Трима от тях са пловдивчани, а 32-годишният мъж е жител на софийско село.

В акцията са участвали и служители от Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, уточняват от пресцентъра на полицията в Пловдив.

На четиримата са повдигнати по две обвинения за отглеждане на дрогата в землището на село Скутаре и за държане на над 400 грама марихуана.

При акцията е претърсена сграда в стопанския двор в село Скутаре, където е било открито помещение за отглеждане на марихуана, специално оборудвано с вентилационна, напоителна и отоплителна система. Иззети са 286 растения в напреднал стадий на растеж и суха листна маса с общо нетно тегло над 400 грама.

Установено е, че двама от обвиняемите

са действали като извършители, а другите двама, като помагачи, като съобразно тези им роли са им повдигнати и описаните обвинения.

Спрямо най-възрастният от групата – 47-годишният Г.Д., е повдигнато и обвинение за държане, с цел разпространение, на територията на Пловдив, на още 316 грама марихуана. Канабисът бил конфискуван от адрес в Пловдив.

Днес предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо тях на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Най-тежкото наказание, предвидено от закона

за престъпленията, в които четиримата са обвинени, е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Разследването по случая продължава.

Подобни статии

Един коментар

  1. OGKusington написа:

    Вие сте необразовани дебели.Марихуаната не е дрога.Как едно растение се равнява на хероина?Растение съществуващо преди законите ви.Докат се наливате с ракия и се давите на цигари, си помислете каква е дефиниция на наркоман.

Top