Искат повече охранители, общински полицаи и видеонаблюдение заради проблема с отпадъците в Столипиново - DC news

Искат повече охранители, общински полицаи и видеонаблюдение заради проблема с отпадъците в Столипиново

Кметът на „Източен“ Иван Стоянов иска да бъде създадено специализирано звено за контрол по входно-изходните точки на кв. „Столипиново“

В „Източен“ искат да бъде създадено специализирано звено към общинска структура, което да осъществява контрол по входно-изходните точки на кв. „Столипиново“ срещу внасянето и изнасянето на отпадъци от всякакъв тип. Това съобщи районният кмет Иван Стоянов. По думите му така ще се повлияе значително върху проблемите с чистотата и качеството на атмосферния въздух в целия град.

Той настоява да се увеличи броя на контейнерите в района с поне още 100, за да има къде жителите на квартала да хвърлят боклуците си.

Районният кмет смята, че трябва да се провеждат и периодични акции от всички компетентни институции срещу горенето на отпадъци и незаконното отглеждане на животни в кв. „Столипиново“

По думите му, за да се осъществи постоянен контрол, е необходимо да бъде изградено и видеонаблдение на тази места.

Стоянов настоява и за увеличение на щата на Общинска полиция и Общинска охрана със служители, чието работно място да се намира в район „Източен“, а основните им задължения да бъдат свързани с ежедневен контрол по спазването на реда, извършване на проверки и санкциониране на нарушители.

На въпрос на DCNEWS във връзка с подписка-протест от жители на Столипиново, в която се настоява за конкретни мерки за срочното подобряване на ситуацията с боклука в квартала, районният кмет отговори, че е запознат с подписката и именно заради това внася тези предложения в голяма община.

Протестната подписка е внесена в общината още на 4 януари, а в нея са се подписали 624 души от Столипиново.

Вижте текста й:

Подобни статии

Top