Искове за 560 хиляди лева кръвнина по делото за убийството на Красимира от Бегово - DC news

Искове за 560 хиляди лева кръвнина по делото за убийството на Красимира от Бегово

Поискан бе и доклад от социалните в Хисаря дали убиецът – Любомир Петров, се е грижел за двете си момиченца, след пускането му под домашен арест

Пловдивският окръжен съд за пореден път засекрети делото срещу убиеца на 22-годишната Красимира Куковска – Любомир Петров. Делото тръгва за трети път, след като веднъж вече беше върнато на прокуратурата заради това, че първият наблюдаващ прокурор е участвал в следствен експеримент в качеството си на статист. Вторият път процесът бе върнат тъй като новият прокурор Галина Андреева-Минчева, повдигна още едно обвинение срещу Петров – за мародерство, понеже той изтеглил от картата на младата фермерка 4000 лева след смъртта й.

Днес съдебният състав конституира двете малки дъщери на Красимира и Любомир като частни обвинители и допусна исковете за кръвнина в размер на общо 400 000 лв. за двете деца от убиеца на майка им. В заседателната зала стана ясно, че в момента те живеят с баща си. Това се разбра, след като единият от адвокатите на Любомир – Васил Василев, настоя да се изиска доклад от Агенцията за социално подпомагане в Хисаря, в който да се опише дали бащата се е грижил за момиченцата в периода от пускането му под домашен арест досега.

Припомняме, че двете деца бяха взети след смъртта на майката от родителите на Любомир, а бабата на Красимира Дочка Колева водеше дела за попечителство над двете деца. Дочка и мъжът й Кольо Колев също бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители, а исковете им за кръвнина в размер на общо 160 000 лева бяха допуснати.

Делото отново ще се гледа при закрити врати, тъй като според адвокатите на Петров имало опасност да бъдат разкрити факти от интимния живот на подсъдимия и Красимира.

В съдебната зала днес присъства само бащата на Любомир – Генчо Петров.

Убийството бе извършено на 11 септмеври 2020 година. Първоначалната версия на Любомир била, че Красимира се е самоубила с пушка. След това той каза на разследващите, че е станал нещастен инцидент, в който двамата се спречкали и той без да иска прострелял с въздушна пушка в сърцето майката на двете си деца. Впоследствие му беше повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Следващото заседание бе насрочено за седмицата от 24 до 28 април.

Подобни статии

Top