Испания срещу Германия в групите на Мондиал 2022 (ВИДЕО) - DC news

Испания срещу Германия в групите на Мондиал 2022 (ВИДЕО)

Световното първенство в Катар е от 21 ноември до 18 декември

ФИФА публикува пълната програма на Световното първенство в Катар. От нея става ясно, че в мача на откриването няма да играят домакините и Еквадор, както се очакваше, а Сенегал и Нидерландия. Двубоят ще стартира в 12:00 часа българско време на 21 ноември.

В официалното разписание мачът Сенегал – Нидерландия от група “A” фигурира под номер 2, но въпреки това той ще започне преди този между Катар и Еквадор от същата група, който е преместен за 18:00 часа.

В първия ден на шампионата ще има още две срещи: Англия – Иран и САЩ срещу победителя от плейофа между Перу и ОАЕ.

Финалите на Мондиал 2022 ще се проведат между 21 ноември и 18 декември. Вчера в Доха беше изтеглен жребият за груповата фаза. Три от финалистите все още не са известни, тъй като предстоят междуконтинентални баражи.

Един от най-вълнуващите мачове в груповата фаза на надпреварата ще бъде между Испания и Германия. Двата тима попаднаха в Група „Е“, където място намери и Япония. Четвъртият участник ще бъде допълнен от победителя от баража между Коста Рика и Нова Зеландия.

Разпределение на групите:

Група „А“: Катар, Еквадор, Сенегал, Нидерландия

Група „В“: Англия, Иран, САЩ, (Уелс – Шотландия/Украйна)

Група „С“: Аржентина, Саудитска Арабия, Мексико, Полша

Група „D“: Франция, (ОАЕ/Австралия – Перу), Дания, Тунис

Група „Е“: Испания, (Нова Зеландия – Коста Рика), Германия, Япония

Група „F“: Белгия, Канада, Мароко, Хърватия

Група „G“: Бразилия, Сърбия, Швейцария, Камерун

Група „Н“: Португалия, Гана, Уругвай, Южна Корея

Водещи на церемонията бяха Идрис Елба и Решмин Чоудури. Малко преди да започне жребият беше представен и химът на Мондиал 2022 – “Хая Хая”.

Финалистите са разпределени в осем групи по четири отбора. На Мондиала ще участват 32 отбора, като до момента са ясни 29 от тях. Все още предстои да се изиграят два междуконтинентални баража – победителят в зона Океания Нова Зеландия ще срещне четвъртия в зона КОНКАКАФ Коста Рика, като мачът ще се играе на 13 или 14 юни в Катар. На 7 юни пък ОАЕ и Австралия ще се изправят един срещу друг, за да определят съперника на петия в Южна Америка – Перу, като решаващата среща също ще бъде на 13 или 14 юни в Катар.

Последният неизвестен финалист е от зона Европа, където Уелс чака победителя от двубоя Шотландия – Украйна.

Подобни статии

Top