Истина е, дезинфекцират пловдивските автобусите 4 пъти на ден (СНИМКИ)

Като превенция срещу разпространението на коронавируса

Спазват ли се предписанията на Община Пловдив за автобусите на масовия градски транспорт срещу разпространението на коронавируса – това провери днес на място заместник-кметът по „Транспорт“ Тодор Чонов. Чонов и директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта“ Пламен Вълков посетиха последна спирка при обръщалото на Пловдивския унивреситет, където трима служители на една от пловдивските транспортни фирми вече обработваха автобуси.

Съгласно разпорежданията превозвачите са задължени четири пъти на ден да извършват цялостна дезинфекция на автобусите, обслужващи всички линии от Общинската транспортна схема. За целта е необходимо на последните спирки да се дезинфекцират дръжките на вратите, дръжките на седалките, кормилото, да се мият подовете на автобусите и други части от тях, до които имат достъп пътниците. Транспортните фирми са задължени също така да закупят дезинфектанти от аптеките и да пръскат с пулверизатори или други подобни средства салоните на превозните средства три пъти на ден – сутрин, обед и вечер.

„Превенцията срещу коронавируса и неговото разпространение, както и добрата хигиена в масовия транспорт е от изключителна важност както за пътниците, така и за тези, които работят там“, припомни зам.-кметът Чонов. „В непрекъснат контакт сме с фирмите, които обслужват градския транспорт на Пловдив, следим и подпомагаме тяхната дейност според насоките на Министерството на здравеопазването“, обясни на свой ред и Пламен Вълков.

„Третираме и дезинфекцираме автобусите според дадените предписания и от Община Пловдив, и от РЗИ“, увери Костадин Тотков от консорциум „Пътнически превози Пловдив“. ОП „Чистота“ пък започва поетапно да обработва спирките на масовия градски транспорт със специален разтвор за дезинфекция.

Подобни статии

Top