Историята на семейство с 11 деца трогна служителите на район „Централен“ (СНИМКИ)

Чиновниците с големи сърца събраха лични средства и закупиха храна, дрехи и таблет за дистанционно обучение

Хората, работещи в кметството на район „Централен“ събраха лични средства, закупиха и дариха с хранителни продукти, таблет и мобилен телефон семейство с 11 деца от село Пиргово, Русенско.

Служителите на администрацията узнали от телевизионен репортаж за затрудненията, през които минава многолюдната фамилия на 36-годишната Ивелина Зартова и 42-годишния Красимир Тодоров. Жената се грижи за децата у дома, а съпругът й е шофьор и семейството разчита на неговата заплата. В момента, обаче, той е в неплатен отпуск заради извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса.

В телефонен разговор с майката станало ясно още, че семейството ще се радва на помощ от всякакъв характер, но най-вече на таблети или телефони за дистанционното обучение на децата, седем от които са ученици. Това е причината екипът да събере средства и то не само за хранителни продукти, а и за нов таблет, който бе изпратен на семейството.

В огромния пакет, който отпътува за с. Пиргово има също телефон, том на „Българска популярна енциклопедия“, блокове за рисуване, гланцови блокчета, зърнени и бобови храни, макарони, ориз, захар, брашно, колбаси, козунаци, курабии, шоколади, шоколадови зайчета и играчки за най-малките.

Подобни статии

Top