Историята, трогнала света: 15-годишна измина 1200 км с велосипед, за да спаси баща си

От Индийската федерация по колоездене предложили на момичето да се включи в националния отбор

Това е история, трогнала света. 15-годишно момиче от Индия измина 1200 километра с велосипед, за да спаси баща си. По този повод дъщерята на американския президент – Иванка Тръмп написа прочувствено съобщение, а от Индийската федерация по колоездене предложиха на момичето да се включи в националния отбор.

„Нямах избор“, смирено обяснява постъпката си момичето. „Казвам се Джойти. Върнах баща ми вкъщи. Той пострада при инцидент и аз го прибрах с велосипед„, сподели тя.

Историята:

Баща й карал рикша в Делхи, но пострадал в катастрофа през януари. 15-годишната Джойти пристигнала в индийската столица, за да се грижи за него. Мъжът още се възстановявал, когато обявили блокадата на Делхи заради пандемията от коронавируса.

Скоро им свършили парите, храната и лекарствата. За Джойти и баща й оставането в столицата означавало смърт. Тогава детето предложило да се приберат с колело. В началото бащата отказал, но Джойти е щастлива, че успяла да го убеди.

Завръщането до дома им продължило 7 дни, в които съдбата ги изправила пред не малко изпитания. Жегата направила пътуването още по-трудно. По пътя, обаче, бащата и детето срещнали щедростта на много хора.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top