Историческият музей на Асеновград защити ценен проект

Одобрен е за 100% финансиране от министерството на културата

Историческият музей на Асеновград подписа договор с Министерството на културата за финансиране на дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства, похвалиха се от там. Одобреният и финансиран на 100 % проект на музея е на тема „Осигуряване на достъпна и здравословна среда в постоянната експозиция на Исторически музей – Асеновград, разположена в три отделни сгради“. Работата по реализирането му ще започне още през настоящия месец, за да бъде финализиран до средата на 2021 година.

В тази конкурсна сесия музеят участва с два проекта и двата са класирани, но само един е получил финансиране по обявената конкурсна сесия, поради изчерпване на финансовия ресурс на Министерство на културата.

Проектът е на стойност 26 625 лв.

„Със средствата трябва да осъществим достъпна и здравословна среда за постоянните си експозиции в 3-те сгради на музея. Ще купим още бактерицидни лампи за дезинфекция на помещенията и ще осигурим жестомимичен превод за глухите посетители“, поясни директорът Иван Дуков.

„Надяваме се чрез тази подкрепа да успеем да посрещнем половинвековния юбилей на музея като постоянна експозиция с една модерна и атрактивна визия в достъпна и здравословна среда, където всеки посетител да може да се докосне до богатото културно-историческо наследство на община Асеновград. Бъдете здрави!“, пишат още от институцията.

Подобни статии

Top