Историческият музей с билет „Баба, дядо и внуче“ за тазгодишния „Уикенд в Пловдив“

Третото издание на „Уикенд в Пловдив“ започна днес

Регионален исторически музей – Пловдив се включва в инициативата „Уикенд в Пловдив“ с три от своите експозиции. „Съединение на България от 1885 година“ на площад „Съединение“, „Българско Възраждане“ на ул. „Цанко Лавренов“ 1 и „Книгоиздаване в България през втората половина на XIX и началото на XX век“ на ул. „Митрополит Паисий“ 2 ще работят и в трите дни на фестивала – 19, 20 и 21 юни, а през уикенда – 20 и 21 юни, ще приемат посетители между 9,30 и 17,00 часа.

Гостите ще могат да се възползват от семеен билет, който струва 5,00 лева, както и билет „Баба, дядо и внучета“, който е на цена от 3,00 лева.

Пловдивчани и гостите на града, които желаят да разгледат експозициите трябва да помнят, че посещенията се осъществяват при определени правила, които включват ограничаване броя на присъстващите в залите, ползване на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и други. Пълният списък с условия може да бъде намерен на официалната интернет страница на институцията и на профилите на музея в социалните мрежи.

Припомняме, че третото издание на „Уикенд в Пловдив“ започна днес. Традиционно събитието се провежда през месец март, но заради извънредната обстановка и мерките, предприети за предотвратяване на разпространението на COVID-19, то бе отложено.

Подобни статии

Top