Историческо! Академик за първи път в турнира за Купата на ФИБА Европа

Това стана възможно след историчeското трето място на пловдивчани в НБЛ

БК Академик (Пловдив) ще участва във FIBA EUROCUP за първи път в своята история. Вече е потвърдено, че пловдивският баскетболен тим ще играе във втория по сила турнир на Международната баскетболна федерация – FIBA.

Това стана възможно след историческото трето място на отбора в НБЛ през миналия сезон. Жребият в турнира вероятно ще стане ясен в края на този месец. Академик ще има и още едно международно предизвикателство – отново ще играе в Балканската лига, в която записа още едно постижение за историята – сребърни медали. Балканската лига обещава поредно силно издание, тъй като отново ще участват израелски отбори.

“С нетърпение очаквам мачовете от надпреварата. Надявам се и на двата европейски фронта да се представим достойно”, заяви наставникът на пловдивчани Йордан Янков.

„Радвам се от факта, че ще играем в ФИБА, защото смятам, че клуба заслужава да се развива и това е един вид награда за усилията на президента Васил Врачев, който тринадесета година развива клуба. Участието ни нямаше да бъде възможно и без помощта Община Пловдив в лицето на кмета Здравко Димитров, която ще подпомогне участието на отбора.

чаквам с нетърпение и участието ни в Балканската лига, това е турнир, който с всяка година става все по-интересен. Без съмнение участието на израелските отбори вдига нивото на лигата и това се видя с участието на Апоел Холон миналата година.

Партьорството между ръководството на лигата и генералния спонсор Деласпорт работи страхотно, а с това помагат и на отборите участници да се развиват. С нетърпение очаквам мачовете от надпреварата. Надявам се и на двата европейски фронта да се представим достойно“, коментира още Йордан Янков.

Подобни статии

Top