Историческо! За първи път двама българи в Топ 20 за Световната купа по ски (ВИДЕО)

Алберт Попов е 11-и в нощния слалом в Мадона ди Кампилио, Камен Златков финишира 19-и

Историческо постижение за бългаските ски в Мадона ди Кампилио! За пръв път двама наши се класират в Топ 20 в старт от Световната купа. Направиха го Алберт Попов и Камен Златков, които финишираха съответно 11-и и 19-и на нощния слалом в италианския зимен център.

Аби бе девети след първото слизане по пистата „Каналоне Мирамонти“, но допусна няколко неточности във второто и загуби две позиции. Въпреки това той записа най-доброто си класиране за сезона след 16-ото място в първия слалом за годината във Вал д Изер, Франция преди малко повече от седмица.

Камен Златков пък успя да се пребори за 19-о място, след като за пръв път се класира за втория манш на старт от престижната верига. Спечелените точки пък почти сигурно ще му гарантират по-преден стартов номер в следващия слалом в календара, който трябва да се проведе в Загреб на 5 януари.

А след куриозен финал победата грабна действащият световен шампион Себастиан Фос-Солеваг от Норвегия, който с общо време от 1:34.59 победи с точно една десета Алекси Пентюро от Франция. Клеман Ноел бе на път да запише втора поредна победа, но допусна грешка в самия край на своето второ спускане и пропусна последната врата. Това буквално подари победата на Фос-Солеваг и подиума на шведа Кристофът Якобсен, който завърши на само 0.01 секунда зад Пентюро.

Подобни статии

Top