Исус Величков възкръсна! Починалият боксьор в Шкодра е Борис Станчов!

Честа практика било боксьорът да се бие под чужда самоличност в нагласени мачове, роднините обвиняват треньора, той се прави, че не знае

Не Исус Величков, а Борис Станчов е загиналият български боксьор в Албания. Трагичният инцидент се разигра в Шкодра на галавечер с участието на наш сънародник. Починалият обаче не е този, който обявиха от Българския професионален боксов съюз, че даже изказаха и съболезнования на семейството му.

Борис Александров Станчов често участвал в мачове в различни турнири под друго име. За галата в Шкодра бил със самоличността на Исус Величков.

Това стана ясно, след като самият Величков пусна жалейка за починалия в профила си във Фейсбук, а от публикации на на близките на Станчов се разбра, че именно той е починалият български боксьор в Албания. Борис  Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития.

„На него му плащаха, за да губи в мачове“, разкри „възкръсналия“ Исус Величков пред NOVA.

„Почивай в мир, Шампионе! Винаги ще те носим в сърцето си!“, написа Величков.

Запознати твърдят, че подмяната на имената е честа практика – „Играе се на черно за пари с измислени имена!“.

Борис Станччев е бил покосен от инфаркт, заяви Любо Иванов – братовчед на 22-годишния спортист.

Както вече стана ясно, Борис Станчов е излязъл на ринга със самоличността на Исус Величков, като за момента не е ясна причината за подмяната. Боксьорът е участвал в мач в категория „перо“ срещу местния представител Ардит Муря и в четвъртия рунд е припаднал. На помощ веднага са се притекли от медицинския екип, успели са да го върнат в съзнание и да го транспортират до най-близката болница.

„Той беше един от най-добрите боксьори в Нови Искър. Как здраво, право, силно момче без никакви заболявания е получил инфаркт? Това момче е братовчед ми и е много добър на ринга. Треньорът винаги го караше да губи по точки. Беше казал на треньора си, че не се чувства добре от водата, която е пил. Той му казва „давай, ще издържиш“. След минута и половина се строполил на земята. Видеоклипът е отрязан. Ако всичко беше ОК, тренерът нямаше да избяга и да се прибере в България. Нещастник, долен продажник! Същият като шибаните албанци. И не се казва Исус Величков, а Боби Станчов“, пише във Фейсбук Любо Иванов, братовчед на починалия.

Подобни статии

Top