IT компания строи бизнес център с капацитет 1500 работни места в Пловдив

outsource

Започна записването за втората национална конференция „Аутсорсинг дестинация България”, която ще се проведе на 10 септември в града под тепетата. По думите на кмета на Пловдив Иван Тотев аутсорсинг бизнесът в града се развива с много бързи темпове и вече има фирми, които не само наемат, но и са готови да купуват терени за офиси.

Като пример той посочи компания за производство на чипове, която е закупила имот на търг и ще строи своя бизнес сграда на бул. „Санкт Петербург“. Обектът ще е с разгърната площ 17 000 кв. м. и с възможност за около 1500 работни места.

Форумът за IT индустрия тази година ще се проведе в три панела – „Привличане на таланти извън ЕС”, „Пловдив – атрактивен за IT и аутсорсинг индустрията” и „Предприемаческа екосистема, образование – състояние и перспективи”, обяви зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Тази година акцентът ще бъде поставен върху новите инвеститори, които навлизат в Пловдив, ще се обсъждат и т.нар. „сини карти“ за работници от държави извън Европейския съюз.

В различните панели на конференцията ще се включат зам.-министър председателят Румяна Бъчварова, председателят на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов и директорът на Математическата гимназия в Пловдив Ивайло Старибратов.

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top