Италианец държал арсенал в гаража си, арестуваха го

52-годишен италианец бе изпратен в ареста за постоянно,

тъй като притежавал сериозен арсенал от оръжия и боеприпаси в гаража си, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Бетто К., който живеел за постоянно под тепетата, се сдоби и с обвинение за това, че в продължение на два месеца държал и преработвал оръжия и боеприпаси от неогнестрелни в огнестрелни. Според прокуратурата той нямал право на това по закон и нямал разрешение от българските власти за подобна дейност.

По първото обвинение – за незаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, италианецът може да получи от 2 до 8 години затвор, а по второто да отиде зад решетките за 1 до 6 години, става ясно от справка в Наказателния кодекс.

На 12 април полицаи от ОД на МВР – Пловдив обискирали гаража на Бето К. Там те открили и иззели пет пушки, три пистолета, някои от тях преправени от газови в бойни, над 50 различни вида боеприпаси, както и метални сачми, кутии, мишени, менгеме, хидравличен крик  и други инструменти за преправянето на оръжията.

До момента е установено, че обвиняемият държал оръжията и боеприпасите в периода от февруари до април 2018 г.

По делото са извършени различни процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, приложени са писмени документи, предстои извършване на съдебно-балистични, технически експертизи и др.

По искане на Районната прокуратура Пловдивският районен съд е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението е потвърдено и от Окръжния съд, съобщиха от прокуратурата.

Снимката е информативна: e-burgas.com

Подобни статии

Top