Италианец спечели „Аспарухов меч“ в Пловдив

Тодор Стойчев и Галин Генов завършиха в цзоната на точките, днес надеждата ни е Йоана Илиева при девойките до 20 години

Италианецът Джорджо Марчиано спечели първото място в международния турнир на сабя „Аспарухов меч“ в Пловдив, валиден за Световната купа за младежи до 20 години.

На финала в комплекс „С.И.Л.А.“ Марчиано победи германеца Щефан Фридхайм с 15:6. Третото място разделиха Лука Фиорето и Пиетро Торе от Италия.

От българите най-добре се представи 17-годишният Тодор Стойчев, който завърши 26-и от 107 сабльори от 23 държави.

В групите носителят на Европейската купа за кадети за миналата година Стойчев записа четири победи и две загуби. В елиминациите той стартира с успех с 15:10 над Пажибек Хенибаев от Узбекистан, но след това загуби от спечелилия бронза в последствие Фиорето.

В зоната на точките – на 31 позиция, се нареди и Галин Генов. Бронзовият медалист от европейското първенство за младежи през 2019 година участва в първо международно състезание от 10 месеца.

От останалите българи Стефан Рохас е 47-и, Димитър Райкин остана 74-и, Георги Златаров е 91-ви, а Ивайло Александров – 94-ти.

Българските сабльори се представиха много добре и направиха генерална репетиция за европейското първенство за младежи и кадети, което ще се проведе от 22 до 26 февруари в Пореч (Хърватия).

Днес турнирът продължава с двубоите при девойките до 20 години, където голямата надежда за медал на България е свързан с носителката на комплексната Световна купа на сабя за девойки до 20 години за миналия сезон Йоана Илиева.

Надпреварата, организирана от Българска федерация по фехтовка, Министерство на младежта и спорта и Български спортен тотализатор, стартира в 09:30 часа.

Подобни статии

Top