Италианският посланик Н.Пр. Джузепина Дзара е новият Доктор хонорис кауза на УХТ (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Италианският посланик Н.Пр. Джузепина Дзара е новият Доктор хонорис кауза на УХТ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов връчи регалиите на почетното звание на посланика

Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в България, бе удостоена с почетното звание ,,Доктор хонорис кауза на УХТ-Пловдив“ по време на тържествена церемония в голямата аула на университета „Проф. д-р Милен Бешков“.  На тържеството бяха връчени дипломите на деветима преподаватели от УХТ, които тази година са повишени в академична длъжност и бяха връчени почетни плакети на бивши преподаватели, доайени от Университета по хранителни технологии.

Церемонията започна с химна на българската просвета и култура „Върви народе възродени“, изпълнен от хора на пловдивските момчета.

Италианският посланик Джузепина Дзара получи най-високото почетно звание на УХТ по предложение на инициативен комитет, начело с председателя на Общото събрание в университета  доц. д-р Кирил Михалев, проф. д-р Валентина Алексиева, декан на Стопански факултет и проф. д.н. Галин Иванов, зам.-ректор по научна и международна дейност. Тя бе номинирана заради безспорния принос, който има за развитието на двустранните отношения между представители на италианската академична общност и бизнес среди и Университета по хранителни технологии.  Решението за удостояването на дипломата с почетното звание е взето на заседание на Академичния съвет от 31 март и така тя става 31-я Доктор хонорис кауза на университета. Фанфари оповестиха началото на ритуала по връчване на високото отличие.

След като ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов връчи на нейно превъзходителство регалиите на почетното звание, на чист български език Джузепина Дзара благодари за оказаната й чест и приветства присъстващите в залата преподаватели, суденти и гости.

1 2

Подобни статии

Top