Италианският посланик Н.Пр. Джузепина Дзара става ,,Доктор хонорис кауза на УХТ – Пловдив“ - DC news

Италианският посланик Н.Пр. Джузепина Дзара става ,,Доктор хонорис кауза на УХТ – Пловдив“

Тя ще получи регалиите на почетното звание, с което става неговият 31-ви носител.

Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в България, ще бъде удостоена с почетното звание ,,Доктор хонорис кауза на УХТ-Пловдив“. Това ще стане на тържествено заседание на Академичния съвет, посветено на 70-годишнината от създаването на Университета по хранителни технологии, което ще се проведе в аула „Проф. д-р Милен Бешков“ от 11:00 ч.

По време на официалната церемония Н.Пр. Джузепина Дзара ще получи от ректора проф. Пламен Моллов регалиите на почетното звание, с което става неговият 31-ви носител.

Предложението за награждаване е на инициативен комитет в УХТ – доц. д-р Кирил Михалев, председател на Общото събрание на УХТ, проф. д-р Валентина Алексиева, декан на Стопански факултет и проф. д.н. Галин Иванов, зам.-ректор по научна и международна дейност.

В него те посочват безспорния принос, който посланик Джузепина Дзара има за развитието на двустранните отношения между представители на италианската академична общност и бизнес среди и Университета по хранителни технологии.

По инициатива на посланик Джузепина Дзара УХТ-Пловдив участва в редица професионални форуми и семинари, организирани от Посолството на Италия в София в сътрудничество с Федералиментаре и Конфиндустрия България, сред чиито представители има водещи фирми в хранителната и винарската индустрии.

По време на тези събития са осъществени контакти на представители на УХТ-Пловдив с водещи италиански експерти в областта на храненето и хранителната наука.

Н. Пр. Джузепина Дзара активно съдейства за популяризиране на образователните и научни инициативи на Университета по хранителни технологии.

Разширяването на сътрудничеството с италианската академична общност и бизнес среди, за което допринася активно посланик Джузепина Дзара, ще даде възможност УХТ да бъде признат в международен мащаб като реномиран образователен и научен център в областта на хранителната наука, се казва в решението на Академичния съвет.

На тържествения академичен съвет са поканени посланици на други страни.

Специален гост ще бъде и писателят Димитър Недков, който ще произнесе академично слово по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий.

Ще бъдат наградени преподаватели, повишени в академична длъжност, доайени, изявени учени и студенти.

Подобни статии

Top