ИТН с декларация: Това е техният парламентаризъм - DC news

ИТН с декларация: Това е техният парламентаризъм

„Никога истински не са искали разговор за „политики“, подчертаха от „Има такъв народ“

„Това е техният парламентаризъм. Но не е нашият!!! И никога няма да бъде!“. Това се казва в декларация на партия „Има такъв народ“, която зам.-председателят на Народното събрание и на ПГ На ИТН Виктория Василева прочете от трибунката в кулоарите на НС.

Ето пълният текст на декларацията:

От няколко месеца всички ни дават уроци по парламентаризъм. Твърдят, че знаят кое как се прави. Те са вещи в тази работа!

Нека ви кажа как аз видях парламентаризма през последните две седмици.

Парламентаризмът се изразява в това – едно да говорят на срещите с ръководството на парламентарната ни група, друго да говорят пред медиите и трето да говорят пред групите си.

Парламентаризмът се изразява в репликата: „Обещайте му нещо на Христо, пък после няма да го изпълните!“.

Парламентаризмът се свежда до „Моля ви, направете правителство, защото в следващия парламент ние няма да влезем!“.

Парламентаризмът е реплика от типа „Махнете този… Сложете когото и да е, само не този!“.

Парламентаризмът е „Готовността“ на един господин да се „жертва за министър“… Само дето никой не го е канил…

Това е техният парламентаризъм. Но не е нашият!!! И никога няма да бъде!

За тях е „нахалство“, че предложихме правителство с 65 народни представители.

Не беше ли нахалство от тяхна страна, в четиридесет и петия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да направим правителство и то без условия?!?! …защото се страхуваха от избори…

Твърдят, че говорим нагло и безпардонно. Не! Ние сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази! Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и поведение. Свикнали са всичко да се урежда със шушукане по ъглите на Народното събрание за предварителното договаряне на порциите.

Никога истински не са искали разговор за „политики“. Някои от тях го доказаха с формалното си участие в срещите на експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и влияние. През цялото време очакваха един друг разговор – кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от „Има такъв народ“. Това ги доведе до лудост.

Никога не са искали споразумение с „Има такъв народ“. Доказаха го всички с взаимоизключващите се изисквания, които поставиха:

  • Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова.

  • Мая Манолова не иска да се подпише под едно споразумение с „БСП за България“.

  • „БСП за България“ не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста.

  • Всички заедно няма да подпишат общо споразумение и ако чуят дори за подписано двустранно такова, се оттеглят…

Страхотен парламентаризъм, дами и господа!! Поздравления!!!

Колкото и да обикалят телевизионните студиа, няма как да изтрият срама от лицата си. Само се забелязва как все повече им пресъхват гласчетата заради хилядите изречени неистини. Безпомощни са да обяснят и оправдаят лицемерието си.

В последното издание на „Панорама“ по БНТ, госпожа Дончева каза, цитирам: „Аз не съм изненадана от нищо! Най-малко съм изненадана от българския народ! Той е склонен да взима странни решения, екстремални, абсолютно скарани със здравия разум!“. Според нея лидерите нямало нужда да водят ЧЕСТНА кампания! НЯМАЛО КОЙ ДА ПОВЯРВА НА ЧЕСТНА КАМПАНИЯ! „НЯМА КОЙ ДА ПОВЯРВА НА ЧЕСТНА КАМПАНИЯ!“ – повтори го два пъти… Да не би някой да не я е чул…

Искам да кажа на госпожа Дончева, че ИМА кой да повярва на честна кампания и тя ще разбере това много скоро! Ако за всички тях това е политиката – нас не ни бройте за „политици“. Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и си държат на думата!

И накрая искам да благодаря на всички, които се обединиха в омразата си към истината! Благодарение на  безпрецедентните атаки и натиск, които понесохме от всички страни от няколко седмици, структурите на „Има такъв народ“ са още по-единни и решителни. Много са ни подценили, ако са смятали да ни пречупят психически, да ни унижат и омаскарят. Омаскарихте само себе си…

„Има такъв народ“ е кауза, дами и господа, кауза, много по-голяма от мен и моите колеги и тя ще остане жива!

 ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ИЗХВЪРЛИ БОКЛУКА!!! 

Подобни статии

Top