IV-ти фестивал на уличното изкуство „Брилянтин“ в Асеновград

Фестивалът на уличното изкуство „Брилянтин” започва днес от 10 часа с представяне на денс формации от Асеновград.

Час по-късно за любителите на танцувалното изкуство специално ще се проведе открит урок на сцената на централния площад  в града.
Забавна програма с аниматори, арт работилници и детска дискотека са част от акцентите, с които младите хора  на Асеновград ще се забавляват.

Учениците от Професионалната гимназия „ Св. Патриарх Евтимий”  ще предложат „Най-подходящата прическа за теб”, а децата от двата социални центъра в Асеновград ще участват в творческата работилница, заедно ГБ „Паисий Хилендарски“.
В афиша на форума са включени още демонстрациии  с велосипеди на спортен клуб „Тритон Ектрийм”, както и изрисуване на графити в Дневен център за деца с увреждания (сградата на бившия ДДЛРГ „Таню войвода”).

Дефиле на хвърчила пък ще закрие третото издание на фестивала за улично изкуство.

Уличният фестивал се организира по идея и с финансовата подкрепа на Местната комисия за борба с противообществените прояви към община Асеновград.

Фестивалът е посветен на 12 април – Ден на децата от улицата и 15 април – Световен ден на културата и изкуството.

Фестивалът за улично изкуство им за цел да провокира творческите импровизации и таланта на младите хора като им покаже различни алтернативи за прекарване на свободното време.

Подобни статии

Top