Иван Гешев дойде лично при нападнати дядо от Трилистник (СНИМКИ И ВИДЕО)

Прокурор №1 осигури на пострадалия дядо допълнителен медицински преглед и му даде предпазни маски

Главният прокурор Иван Гешев дойде лично днес пловдивското село Трилистник и посети 86-годишният дядо, който бе пребит и ограбен от двама роми, задържани по-късно от полицията. По-късно в селото бе проведена специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност.

Заловиха двама, нападнали, били и ограбили дядо посред нощ в Трилистник (СНИМКИ)

Припомняме, че прокуратурата в Пловдив и органите на ОД на МВР – Пловдив за по-малко от денонощие са разкриха извършителите на побоя и грабежа над 86-годишния жител на селото, от когото са отнети 100 лв. и лични документи.

Двамата нападатели – на 32 г. и на 16 г., са задържани за срок от 72 часа и предстои да бъде поискано от съда да им наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Установено е, че са имали и предишни криминални прояви, като непълнолетното лице е с наложена условна присъда за блудство през 2019 г.

В разговор с кмета на с. Трилистник Мирчо Петров, главният прокурор посочи, че противодействието на битовата престъпност продължава и в условията на извънредно положение.

„Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи. Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора“, посочи Иван Гешев и добави, че правоохранителните и правораздавателните органи взимат мерки по отношение на очаквания ръст на битовата престъпност във връзка с влошаващото се икономическо положение. „Вие днес показахте, че държава, която всички обвиняват, не е мащеха и се грижи за народа си“, посочи от своя страна кметът на Трилистник.

Главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха 86-годишния пострадал от престъплението. С оглед на нанесения побой, Иван Гешев осигури допълнителен медицински преглед на възрастния жител на селото и му предостави предпазни маски.

Снимки и видео: Главна прокуратура

Подобни статии

Top