Иван Гешев: Президентът подложи прокуратурата на безпрецедентен натиск ВИДЕО

Изявление на главния прокурор

Президентът подложи на безпрецедентен политически и партизански натиск прокуратурата. Радев се превърна в обикновен български политик. Това каза главният прокурор Иван Гешев в изявление в сградата на Съдебната палата. Ще продължим да работим по същия начин. Няма да ни спрат милиардите на олигарсите, инвестирани в медии и политици, допълни още главният прокурор.

Вчера Радев каза по същество, че българската прокуратура е мафия. Той говори за светлина, но се съюзява с тъмнината и Черепа„, категоричен бе Гешев, съобщава БНТ. Подложени сме на безпрецедентна политическа атака, каза още главният прокурор.

Българската прокуратура не работи и няма да работи с посочване кой е виновен или не е виновен от страна на политици, олигарси или свързани с тях неправителствени организации или медиите. Прокуратурата работи само въз основа на събрани доказателства. Българите не трябва да се притесняват, ако спазват закона и си плащат данъците. Имат основание да се притесняват тези, които тровят децата ни с олово – примерно и не българската прокуратура е тази, която си пише с тях„, допълни още той.

Твърдението, че с действията си прокуратурата е подложила на политически репресии е стар рефрен от времето на Иван Костов, каза Гешев и допълни: Недопустимо за държавен глава твърдение.

„Ние сме на страната на обикновените, нормални български граждани срещу политическата олигархия и мафията и не сме зависими от никой, независимо дали е Пеевски, Доган. Зависими сме само от закона, българските граждани и от интересите на родината ни. Докато аз съм главен прокурор, единственото важно за прокуратурата е законът да се прилага за всички, повтарям всички, за да защитим българските граждани, а не политическата мафия и олигарсия„, каза главният прокурор. От прокуратурата разпространиха и видео с изявлението на главния прокурор:

 

1 2 3 4 5 6 7

Подобни статии

Top