Иван Гешев ще е новият главен прокурор

Силни думи каза и настоящият главен прокурор Сотир Цацаров.

 „Начело на прокуратурата трябва да застане прокурор!“, категоричен бе той в изказването си, в което подчерта, че изразил подкрепа за Гешев единствено заради добрата му работа, както и заради факта, че „не се е огънал в най-тежкото време“. Цацаров отговори на всички критики, отправени от Панов и засягащи както качествата на Гешев, така и прозрачността на процедурата. „Г-н Панов говори като човек, чиято процедура е протекла кристално чисто, при пълна информираност и състезателност“, заяви Цацаров и продължи: „По какво тази процедура се отличава по процедурата, с която бе избран председателят на ВКС?“.

„Правихме ли този детайлен преглед на неговите професионални качества, за който той претендира сега?“, попита още главният прокурор. Според него Панов разчита единствено на времето, защото колкото повече тече то, толкова по-малко остават членовете на ВСС, които знаят как той е бил избран за председател на съда. „Няма да го кажа, но не защото уважавам Лозан Панов, а защото уважавам Върховния касационен съд и неговия председател. Не този“, продължи емоционалното си изказване Цацаров.

Главният прокурор коментира и протестите,

в които според него участват две категории хора – такива с лични убеждения и такива, които са част от „гнусна политическа игра“. Цацаров припомни и решението на „Демократична България“ да спре предизборната си кампания за местния вот и да призове своите симпатизанти да се включат в протестите срещу Гешев.

„Това прозвуча фундаменттелно – все едно спряха влаковете в страната или все едно спря програма „Хоризонт“. Лидерът на тази партия каза, че това е политически натиск. Лидерът на тази партия се е фиксирал в институцията „Прокуратура“, защото се провали във всички начинания, които му бяха възложени от хората, които стоят зад него – в чужбина и България. Той не може да прости огромния си неуспех. Гешев е поредният негов провал“, каза Цацаров.

1 2 3

Подобни статии

Top