Иван Гешев: Ще стигнем до поръчителите на побоя над Слави Ангелов, извън страната са

Повдигнаха обвинения на тримата нападатели на Слави Ангелов, искат постоянен арест

Три обвинения се повдигат в момента на арестуваните за побоя над главния редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов. Те ще бъдат привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, причиняване на телесни повреди на столичния журналист и за държане на високорискови наркотични вещества, съобщи на нарочен брифинг главният прокурор Иван Гешев.

„Въпреки обявеното извънредно положение МВР и прокуратурата работиха активно и в изключително разумен срок към момента са събрали необходимия обем доказателства. Надяваме се този обем доказателства да бъде оценен правилно“ подчерта той.

През уикенда предстои  внасяне на искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на тримата в Специализирания наказателен съд.

„Беше необходимо технологично време за събиране на необходимия брой доказателства, защото нашата цел е повдигане на обвинения, които да издържат по време на една съдебна процедура, за да стигнем до осъдителна присъда. За нас този случай беше един от приоритетните за последните няколко месеца и колегите работеха денонощно“, каза още Гешев.

„Още веднъж ще повторя, че за мен този случай е атака срещу българската държава  и продължава да се работи в посока поръчителите и евентуалните посредници, като основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действия на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границата на страната“, категоричен беше главният прокурор.

Според главния секретар на МВР всичко, за което разследващите са имали подозрения и оперативна информация е било подкрепено от доказателствата.

„Към момента се повдигат обвинения на тримата преки извършители. В СДВР бяха доведени доста лица, но 8 от тях бяха пуснати. Към този момент сме сигурни, че това са извършителите, но нашата работа ще продължи докато стигнем до поръчителите“, добави той.

Подобни статии

Top