Иван Петков: Браво на момичетата! Те са страхотен колектив!

Сега се наслаждаваме на победата над Азербайджан, мечтаем за победа над фаворита Сърбия, заяви селекционерът на България по волейбол при жените

Волейболистките на България се класираха за четвъртфинал на европейското първенство 2019. В среща от 1/8-финалите на надпреварата в Будапеща (Унгария),  „лъвиците“ ни, водени от Иван Петков, надиграха категорично Азербайджан с 3:0 гейма и продължават напред в шампионата, където ще срещнат световния е европейски шампион Сърбия. Селекционерът бе много доволен от чистата победа, а ето какво каза той за BGvolleyball.com след успеха над Азербайджан:

„Едно голямо браво на момичетата. Поздравявам всички състезателки за победата над Азербайджан. Играха добре, спазиха всички тактически указания. Бяхме по-добрият тим и закономерно записахме тази победа. Всички бяхме пределно мотивирани, много концентрирани и много ентусиазирани. Момичетата показаха, че са един страхотен колектив“.

„В третия гейм, нападателката на Азербайджан Полин Рахимова  сполучи със своя сервис. Ние от своя страна се стъписахме малко. Тимът на Азербайджан е добър, има млади състезателки с бъдеще, които играят в чужбина, не е толкова лесно да бъде победен. Но нашите момичета показаха, че взимат много насериозно този мач. Показаха концентрация, издържаха докрай на всички атаки на съперника и това е много радващо, защото не допуснахме обрати в мача“.

„На 1/4-финалите срещаме Сърбия. Трудно ще е, очаква ни един от най-класните съперници. Но ние също имаме своите мечти. Първо ще се насладим на победата над Азербайджан и след това започваме да се готвим за този мач. Не е лесно ,защото трябва да пътуваме и отново да се върнем в Анкара, но такъв е регламента на европейското първенство. Ще направим всичко възможно да възстановим състезателките е да излезем по-най-добрият начин в 1/4-финалния двубой“.

Подобни статии

Top